Haluatko osallistua?

Tutkimuksiin tarvitaan mukaan monenlaisia ihmisiä. Tänne ilmestyy kutsuja FINSCIn tutkimuksiin sitä mukaa kun tutkimukset lähtevät käyntiin. Täältä löydät myös tietoa tapahtumistamme. Tutkimuksiin osallistuminen on mainio tapa kokea, miten erilaisista asioista otetaan selvää!

UUTTA:
Kysely suomalaisten uskomuksista ja suhteesta tieteeseen 2021    
UUTTA:
Tieteellinen ajattelu ja päätöksenteko jokapäiväisessä elämässä -tutkimus

Kysely suomalaisten uskomuksista ja
suhteesta tieteeseen 2021    


Kyselyn avulla selvitämme suomalaisten uskomuksia ja tieteeseen liittyviä ajatuksia. Tulosten avulla voidaan suunnitella toimia, joilla tuetaan erilaisten ihmisten arjen päätöksentekoa ja sitä kautta parannetaan suomalaisten elämänlaatua. Tästä syystä osa kysymyksistä käsittelee myös esim. kokemusta omasta elämänlaadusta tai vähemmistöön kuulumisesta.

Kyselyyn vastaamiseen menee noin 15-20 minuuttia. Kyselyn lopussa voit halutessasi täyttää yhteystietosi erilliselle lomakkeelle, jolloin osallistut 4 kpl 50€ S-ryhmän lahjakortin arvontaan.

Pääset osallistumaan kyselyyn täällä:
https://link.webropolsurveys.com/S/E320AB15829D0EF2

Tieteellinen ajattelu ja päätöksenteko jokapäiväisessä elämässä -tutkimus


Helsingin yliopiston tutkimus “Tieteellinen ajattelu ja päätöksenteko jokapäiväisessä elämässä” selvittää, miten ihmiset tekevät päätöksiä tieteellisistä aiheista. Monista asioista on nykyisin saatavilla valtavasti erilaista tietoa, ja päätöksenteko voi olla hyvinkin hankalaa. Selvitämme, miten erilaiset asenteet, mielipiteet, ajattelu- ja tiedonkäsittelyn tavat vaikuttavat päätöksiin.

Tutkimus sisältää kyselyjä ja tehtäviä, joiden avulla pyrimme ymmärtämään, mitkä tekijät vaikuttavat päätöksentekoon. Osallistujat luovat aineistomme, joten toivomme saavamme vastauksia mahdollisimman laajalta joukolta eri tavoin ajattelevia sekä eri taustoista tulevilta ihmisiltä. Jokainen osallistuja on tutkimuksellemme arvokas.

Tutkimus suoritetaan verkossa Gorilla-nimisellä alustalla. Tutkimus toteutetaan suomen kielellä. Osallistumiseen tarvitaan tietokone ja hiiri (myös integroitu hiiri käy). Sen lisäksi näkökyvyn tulee olla normaali tai normaaliksi korjattu (esim. silmälasein). Tutkimus kestää noin 60-90 minuuttia.

Pääset osallistumaan tutkimukseen täällä:
https://research.sc/participant/login/dynamic/BC860DD5-C61D-401B-8529-9916F7111801

Mitä tiede tarkoittaa -kysely

Kun ryhdyimme kääntämään suomeksi tieteeseen liittyviä kyselyitä, havaitsimme että ihmiset voivat ymmärtää sanan tiede eri tavoin. Meitä alkoikin kiinnostaa, mitä tiede itse kullekin tarkoittaa. Kerromme tuloksista aivan pian!