Haluatko osallistua?

Tutkimuksiin tarvitaan mukaan monenlaisia ihmisiä. Tänne ilmestyy kutsuja FINSCIn tutkimuksiin sitä mukaa kun tutkimukset lähtevät käyntiin. Täältä löydät myös tietoa tapahtumistamme. Tutkimuksiin osallistuminen on mainio tapa kokea, miten erilaisista asioista otetaan selvää!

NYT MENOSSA:
Vanhempien tiedepääomakysely
 
AIEMPIA TUTKIMUKSIA:
Tieteellinen ajattelu ja päätöksenteko jokapäiväisessä elämässä -tutkimus
Mitä tiede tarkoittaa

NYT MENOSSA

Vanhempien tiedepääomakysely 

Itä-Suomen yliopistossa tutkitaan vanhempien tiedepääomaa. Tällä kyselyllä selvitetään peruskouluikäisten lasten vanhempien näkemyksiä tieteestä, tieteen merkityksestä ja tiedekasvatuksen roolista perheessä.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa 15–20 minuuttia. Pääset osallistumaan kyselyyn täällä: https://bit.ly/3w5YzVw

Kiitos osallistumisestasi tähän tutkimukseen!

AIEMPIA TUTKIMUKSIA

Tieteellinen ajattelu ja päätöksenteko jokapäiväisessä elämässä -tutkimus


Helsingin yliopiston tutkimuksessa “Tieteellinen ajattelu ja päätöksenteko jokapäiväisessä elämässä” selvitetään, miten ihmiset tekevät päätöksiä tieteellisistä aiheista. Monista asioista on nykyisin saatavilla valtavasti erilaista tietoa, ja päätöksenteko voi olla hyvinkin hankalaa. Selvitämme, miten erilaiset asenteet, mielipiteet, ajattelu- ja tiedonkäsittelyn tavat vaikuttavat päätöksiin. Tutkimuskysely sisälsi kyselyjä ja tehtäviä, joiden avulla pyrimme ymmärtämään, mitkä tekijät vaikuttavat päätöksentekoon.

Tutkimuksen aineistonkeruu on päättynyt, tiedotamme tuloksista myöhemmin!

Mitä tiede tarkoittaa -kysely

Kun ryhdyimme kääntämään suomeksi tieteeseen liittyviä kyselyitä, havaitsimme että ihmiset voivat ymmärtää sanan tiede eri tavoin. Meitä alkoikin kiinnostaa, mitä tiede itse kullekin tarkoittaa. Kerromme tuloksista aivan pian!